Base Property styrker posisjonen sin innenfor utleie av kontorbygg i Stavanger sentrum ved kjøp av det tidligere hovedkontoret til SpareBank 1 SR-Bank i Bjergsted Terrasse.


Eiendommen som inntil 2019 fungerte som hovedkontor for SpareBank 1 SR-Bank, inneholder 7872 kvadratmeter næringsareal av god standard over fire etasjer og ble oppført i 1990. Banken flyttet høsten 2019 inn i Finansparken i nabokvartalet.

– Dette er et prosjekt vi har vurdert lenge, da vi opplever at leietakere i økende grad har interesse for å etablere seg i Stavanger sentrum. Base har gjennom arbeidet med K8 og Hermetikken god kjennskap til leietakere som søker mot sentrum, og Bjergsted Terrasse vil i så måte komplimentere porteføljen vår på en ypperlig måte, begrunner styreleder Alfred Ydstebø.

Daglig leder Andreas Poulsson i Base Property sier bygget er godt vedlikeholdt, og at det nå jobbes med å miljøsertifisere det for å tilfredsstille kravene til morgendagens arbeidsplasser.

– Rehabilitering av eksisterende bygg er et bærekraftig grep som vi vil fokusere mer på i de kommende årene, sier han.

Poulsson sier den etablerte infrastrukturen gjør dette til et svært attraktivt bygg med stort potensial og utviklingsmuligheter.

– Og vi ønsker å åpne opp byggets førsteetasje rundt resepsjonen, planen er også at kantinedelen skal åpnes opp for publikum og bedrifter også utenfor bygget, sier Poulsson.

Andreas Poulsson.

Nærmeste naboer er SpareBank 1 SR-Bank, Stavanger Konserthus og selskaper som Norske ShellDanske BankLaerdal MedicalSmedvig og Petoro.

– Denne vestlige delen av sentrum er blitt meget populær å etablere seg i, konstaterer Poulsson.
Det er i dag flere leietakere i bygget, blant annet holder Stavanger kommunes «MO-Ung» til i en del av bygget, det samme gjør Dovre Group Consulting.

– Det er et spennende bygg, der nøkkelordene er gode fellesfasiliteter, fleksibilitet og beliggenhet, som bare blir viktigere og viktigere. Det er gode kollektivtilbud i området, men heller ikke mer enn en drøy kilometer til Stavanger stasjon. I tillegg har bygget god parkeringsdekning i egen underjordisk kjeller, sier Poulsson.

Endelig overtakelse er ventet i begynnelsen av 2023.