Helsepark og sykkelritt hånd i hånd

Sandnes Helsepark og Nordsjørittet er på noen områder to sider av samme sak. Nå er det bare å håpe at koronaepidemien ikke setter en stopper for vårens vakreste sykkeleventyr.

13. juni er dagen, og daglig leder Siri Ommedal er fortsatt ved godt mot.

– Vi kan ikke annet enn å se an utviklingen. Men er det noe vi har lært de siste ukene, er det at det er viktigere ting her i livet enn å sykle fra Egersund til Sandnes, sier hun.

Sammen med prosjektleder Andreas Poulsson i Base Property står hun utenfor det ærverdige, tidligere Sandnes rådhus i Jærveien 33. Der er planen at det skal det komme helsestasjon, tannleger, fastleger, kiropraktikere, apotek og andre helserelaterte bedrifter.

– Dette konseptet passer godt med ideene til Nordsjørittet, der helse og sunn livsstil går hånd i hånd. Derfor valgte vi å inngå et sponsorat med dem, sier han.

Transformasjon

Ommedal er selv fra Sandnes og er opptatt av byutvikling og transformasjon. Det gamle rådhuset fra 1961 skal nå totalrenoveres.

– Jeg har jo vært på møter hos Base Property og sett hva dere har fått til på Hermetikken, et aldeles praktfullt bygg. Nå håper jeg dere får til den samme transformasjonen her, sier hun.

I bakgrunnen høres lydene av anleggsarbeid. De kommer fra byggegropa på tomten der Base Property bygger nytt hovedkontor for Lyse Elnett, der det tilbygget til rådhuset lå inntil det ble revet i høst.

– Hvordan går det arbeidet nå?

– Entreprenøren Backe Rogaland opplever som alle andre utfordringer for tiden, men klarer likevel å tilpasse arbeidet slik at fremdriften blir påvirket i liten grad. Utgraving og det meste av grunnarbeidet er ferdig, og betongarbeidet er godt i gang, så tidsplanen med ferdigstillelse i 2022 er ikke i fare, sier Poulsson.

Kan bli utsettelse

Siri Ommedal er inne i sitt åttende år som daglig leder i Nordsjørittet, og hun håper inderlig det blir åttende gangen hun kan stå i målområdet å ta imot slitne, men glade syklister.

– Utsettelse et alternativ, men enn så lenge forholder vi oss til at rittet skal gjennomføres som normalt. Det er det vi håper på og drømmer om, men vi vil selvfølgelig følge gjeldende retningslinjer og råd fra helsemyndighetene, sier hun.

– Og hvor mange fra Base Property har meldt seg på, Poulsson?

– Ventet på det spørsmålet, ikke så mange ennå, men det kommer nok. Jeg bør i det minste går foran som et godt eksempel, og forsøker å motivere kollegaene til deltakelse sier han.