Solgte ut Bjergsted Trio – og gir til Base Aid

Denne uken ble den 31. og siste leiligheten i Bjergsted Trio solgt. Daglig leder i Eie Stavanger, Espen Eide, karakteriserer prosjektet som særdeles vellykket, og nå gir han noe av meglerhonoraret til hjelpeorganisasjonen Base Aid.

I oktober 2016 var situasjonen i eiendomsmarkedet i Stavanger-regionen alt annet enn lys. Den var tvert imot mørk, alle piler pekte nedover etter kollapsen i olje- og gassmarkedet. Likevel beholdt både Eide og prosjektleder Odd-Are Njå i Base Bolig troen.

– At vi nå har solgt alle leilighetene før prosjektet er helt ferdig har med det konseptuelle å gjøre. Vi hadde troen og så med en gang at dette var det god fart i. Allerede før jul 2016 hadde vi solgt nok leiligheter til at byggestart ble igangsatt, sier Eide.

Med det konseptuelle mener han blant annet ladestasjon for elbil på samtlige parkeringsplasser i anlegget, lading for elsykler og parseller for urban farming på takene.

– Det er Stavangers første virkelig grønne prosjekt, og det hadde markedet sansen for, sier Eide.

De første leilighetene ble innflyttet i juli, de siste blir overlevert i løpet av måneden. At alt er solgt før overtakelsesdato ønsker han å markere.

– Vi har ikke gjort dette før, men vi har besluttet å gi 45.000 kroner av meglerhonoraret for den siste leiligheten til Base Aid, til arbeidet som gjøres blant flyktninger på den syriske grensen i Libanon, sier han.

Base Aid er en hjelpeorganisasjon stiftet av Alfred Ydstebø og Base Gruppen våren 2017, og har siden vært på 16 hjelpeoppdrag i Libanon. For 45.000 kroner kan organisasjonen for eksempel kjøpe inn 60-70 sårt tiltrengte telt nå som vinteren står for døren.

Prosjektleder Odd-Are Njå er naturligvis også godt fornøyd.

– Vi hadde tro på dette, det har blitt veldig bra – og tilbakemeldingene fra beboerne forteller at vi har lykkes. Vi skal heller ikke glemme Jærentreprenør, arkitekter og alle som har bidratt til å få prosjektet i havn, sier han.

Bjergsted Trio ligger i Tanangergata 10, tomten der Gunnar Løviks Brusfabrikk holdt til i mange år. Med Stavanger konserthus og Bjergstedparken i nabolaget kommer beboerne tett på andre grønne verdier som kultur og bynatur.

Leilighetene er fra 49 til 152 m² BRA, og med ett, to, tre eller fire soverom. Planløsningene er gjennomtenkte og skreddersydd etter ulike målgruppers behov.